Hamburg

Den anrika hansestaden Hamburg är Tysklands port mot världen. Här finns ännu en levande hamn mitt i stan. Upptäck den på en båttur och följ kajerna från Landungsbrücken till 1800-talsmagasinen i Speicherstadt och nya Hafen City med den blivande Elbefilharmonin.

I Speicherstadt lockar världens största modelltågsbana – Miniaturwunderland – tågentusiaster i alla åldrar och i närheten finns också ett av Europas främsta marina museer.

Upplev också det gröna Hamburg under en vandring i den stora parken Planten un Blomen, längs Alster och i Blankenese vid Elbes mynning.

Läs mer om Hamburg många sevärdheter på www.hamburg-travel.com/attractions och http://www.germany.travel/se/

Tågresor till Hamburg

Från Köpenhamn till Hamburg reser du direkt på mindre än fem timmar med bekväma tyska ICE-tåg via Scandlines färjeled Rödby – Puttgarden och hansestaden Lübeck. Med rabatten ”Sightseeing” kostar resan bara från 349:- Är du på väg vidare, t.ex. med Interrail, är ett besök i Hamburg en bra början eller avslutning på resan.

Stadens största station – Hauptbahnhof – ligger i centrum nära det stora konstmuseet, affärsgatan Mönckenbergstrasse och sjön Alster. Om du bara gör ett kort uppehåll finns många bagageboxar i stationens västra del. Härifrån nås alla delar av staden snabbt och enkelt med S-Bahn och U-Bahn. Interrailkortet ger fri resa på S-Bahn. Läs mer om lokaltrafiken på www.hvv.de

Tåg till Hamburg