Wien

Tåg till Wien. Res med tåg till Wien! Wien var länge medelpunkten i ett världsimperium som sträckte sig från Ukraina till Amerika. Praktfulla byggnader som Hofburg, Belvedere och Schönbrunn påminner om hur storslagen den kejserliga makten var. Wien är också musikens huvudstad och en av Europas konstmetropoler. Upptäck det historiska och moderna Wien och känn stämningen på några av de legendariska caféerna där tiden tycks stå still.

Från Hauptbahnhof nås på fem minuter med tunnelbanan linje U 1 Stefansdomen mitt i Wiens historiska stadskärna. Strosa på gågatorna och upplev stämningen. Njut av de rika kulturskatterna och några av Europas mest berömda caféer där diplomen från förr intygar att ägaren faktiskt var ”Kunglig och kejserlig hovsockerbagare”

Upplev också Pratern med sitt jättelika pariserhjul och en ”Heurigenabend” i Grinzing eller Nussdorf där stämningen är hög på caféer och restauranger.

Få städer har så omväxlande omgivningar som Wien. I väster är Donaudalen som vackrast i Wachau med kulturstäderna Krems, Dürnstein och Melk. I söder reser sig Alperna i Semmering och i sydost är den ungerska medeltidsstaden Sopron ett lockande utflyktsmål.

Läs mer om Wien på www.wien.info/en

TÅG TILL WIEN – TÅGRESOR TILL WIEN

Wien nås snabbt både via Berlin – Prag och Hamburg – Passau. Kontakta oss för tider och lägsta pris. Med ett Interrailkort med 5 valfria resdagar inom 15 dagar kan alla städerna enkelt upptäckas. Dessutom kan om så önskas en del av resan göras med flodbåt på Donau.

Wien Hauptbahnhof har många förvaringsboxar och restauranger. Här kan du enkelt stanna till på väg mot andra delar av Österrike, Ungern, Kroatien, Slovenien och Italien. Med tunnelbana och spårvagn nås snabbt och enkelt alla delar av staden. Se www.wienerlinien.at

Tåg till Wien