Allmänna tips

1 – Se till att främst ordna platsbiljetterna innan Interrail-korten! Det är platsbiljetter på dag och nattåg som finns i begränsat antal, aldrig tvärtom.

2 – Ta med er en varsin penna under resans lopp för att ni skall kunna fylla i ”My Trip” som finns på era Interrail-kort (om ni åker med fysiska kort).

3 – Skriv aldrig på Interrail-kortens ”My Trip” innan ni kliver på tågen! Gör detta när ni väl satt er på era platser, eftersom man inte vet om tågen blir inställda eller dylikt, och då kan det uppstå problem ifall ni skrivit in en resa som aldrig gjordes.

4 – När ni skriver och skickar en beställning/förfrågan till oss, se till att ni skriver in KORREKT stavning och namn på samtliga resenärer! Med ”korrekt” syftas de namn som det står i passen. Detta för att minimera problem under resans lopp, då konduktörer kan reagera negativt på att stavningen på namnen inte stämmer överens mellan Interrail-korten och passen.

5 – Se till att vara redo att gå ombord Eurostar-tågen (tågen till och från London) åtminstone 1 h i förtid innan de avgår! De funkar i princip som flyget med sina ombordstigningspolicyn, då man inte bara kan komma i sista minuten och tro man kan sätta sig på sin plats. Incheckningstider finns även till franska och spanska fjärrtåg.

6 – Om du är osäker på vilket hotell du skall välja för en övernattning vid stationen, titta på rankingen och om hotellet ingår i en större kedja. Vi rekommenderar sidor som Hotels.com och Booking.com

7 – Innan ni skickar in en förfrågan/beställning till oss, så skadar det inte att ta en titt på Europa-kartan först; ju längre distansen, desto längre tid får man räkna med att det tar att nå slutmålet men också att ta sig hemåt. Tåg tar i regel mycket längre tid än flyg, även om nattåg är inkluderat.

8 – Även om vi vill gärna se att tåg allt mer skall ersätta flyg med tanke på miljön och klimatet i framtiden, är tyvärr priserna en hel annan femma. Man får helt enkelt räkna med att tåg ibland kostar mer än flyg.

9 – Dubbelkolla ALLTID biljetter och Interrail-kort ni fått av oss så fort ni har de i hand och se efter att uppgifter och datum stämmer!

10 – Se till att ni har giltiga pass eller nationella ID:n innan ni beställer av oss!